Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Hoe zorg je voor een lange levensduur en hoe zie je wanneer kozijnen van kunststof aan vervanging toe zijn?

Steeds meer mensen kiezen voor onderhoudsarme en energie-efficiënte kozijnen. Kunststof heeft een lange levensduur en is daarmee aanzienlijk duurzamer dan hout. Daarnaast hebben ze vrijwel geen onderhoud nodig. Denk je na over het laten plaatsen van kunststof kozijnen? Zo lang gaan ze mee!

De levensduur van kozijnen van kunststof

Als je jouw woning wilt voorzien van kunststof kozijnen, wil je ook weten wat de levensduur is. Nieuwe kozijnen laten plaatsen of vervangen is namelijk een behoorlijke investering. Over het algemeen gaat een kozijn van kunststof 20 jaar mee. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden en het onderhoud. Ook de kwaliteit van kunststof kozijnen en de manier waarop de kozijnen worden geplaatst hebben veel invloed op de levensduur. Als dat niet op de juiste manier gebeurt, kan dit namelijk ook zorgen voor binnendringend vocht.

Hoe ervoor zorgen dat kunststof kozijnen langer meegaan?

Net zoals hout en aluminium, hebben ook kunststof kozijnen onderhoud nodig om een lange levensduur te kunnen garanderen. Toch vergt dit niet zoveel tijd en werk als bij houten kozijnen. Schuren, verven en beitsen om het materiaal te beschermen is namelijk niet nodig.

Een kunststof kozijn heeft het minste onderhoud nodig. Ze zijn dus niet alleen duurzaam en energie-efficiënt, maar ook onderhoudsarm. Af en toe stof en vuil verwijderen met lauwwarm water en een schone doek volstaat om de kozijnen op de juiste manier te onderhouden.

Gebruik geen schurende materialen of chemische producten voor het schoonmaken van de kozijnen. Dit kan het materiaal beschadigen en lelijke verkleuringen en kringen veroorzaken.
Meer dan een schone, zachte doek of een spons en warm water heb je eigenlijk niet nodig.

De belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen

Kozijnen van kunststof zijn populair en dat is niet voor niets. Ze nemen behoorlijk wat voordelen met zich mee. In de eerste plaats hebben ze een lange levensduur, zijn ze bestand tegen de invloeden van het weer én hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig. Maar, kunststof kozijnen voorzien je van nog meer voordeel. Zoals bijvoorbeeld:

Hoge inbraakveiligheid

Kozijnen van kunststof hebben tevens een hoge inbraakveiligheid. Zeker als ze zijn voorzien van hoogwaardige sluitsystemen en inbraakveilig hang- en sluitwerk. Daardoor kan een kunststof kozijn, in tegenstelling tot hout, tevens een langdurige inbraakpoging weerstaan.

Duurzaam en energie-efficiënt

Kunststof kozijnen zijn niet alleen duurzaam, maar zorgen ook voor een betere energie-efficiëntie in huis. Zeker in combinatie met HR glas. In dat geval houden kunststof kozijnen warme lucht binnen en koude lucht buiten. Op deze manier kun je niet alleen genieten van een warmer huis, maar natuurlijk ook van een lagere energierekening.

Onderhoudsarm

In tegenstelling tot houten kozijnen, heeft kunststof weinig tot geen onderhoud nodig. Ze blijven hun oorspronkelijke uitstraling behouden, zonder dat je aan de slag hoeft met beits of verf. Daardoor blijven ze door de jaren heen ook optimaal presteren. Met slechts af en toe een schoonmaakbeurt met warm water, blijven kunststof kozijnen jaren bescherming bieden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de levensduur van kunststof kozijnen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. We adviseren je graag!

Misschien ook interessant

Waarom kiezen voor FARO Kozijnen?

Gratis adviesgesprek aanvragen
op locatie of in de showroom

Onze adviseurs komen gratis bij je langs om het beste beeld te krijgen van de bestaande situatie.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Waar wil je dat het adviesgesprek plaatsvindt? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *

Ontvang vrijblijvend een offerte
op maat op basis van jouw wensen

Geef jouw specifieke wensen aan en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe per e-mail.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Welk materiaal heeft je voorkeur? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Om hoeveel kozijnen gaat het?
Upload foto's van de bestaande situatie (max 3 stuks) *
Maximum file size: 10 MB