Wat is HR glas? Hoe herken je HR glas?

Wat is HR glas? Hoe herken je HR glas?

Wat is HR glas en hoe herken je deze glassoort?

HR glas is leverbaar in verschillende gradaties. Zoals HR, HR+ of HR+++ glas. Elk type kent zijn eigen specifieke kenmerken. De verschillen in de U-waarde is daarbij het belangrijkst. Wat is HR glas en hoe herken je het?

Wat is HR of Hoog Rendement glas?

HR glas is iets anders dan dubbel glas. Hoog Rendement glas biedt namelijk meer isolatie dan wanneer je kiest voor dubbelglas. Deze glassoort voor de kozijnen in woningen, is leverbaar in verschillende varianten. Des te meer plussen achter de HR, des te hoger de isolerende waarde van het glas. Maar hoe kun je dubbelglas onderscheiden van HR glas?

Hoe kun je HR glas herkennen?

Hoog Rendement glas herkennen is eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Je kunt HR glas prima onderscheiden van enkel glas, maar dat wordt anders als het gaat om kozijnen met dubbelglas. Deze glassoorten hebben veel overeenkomstige uiterlijke kenmerken. HR glas kun je herkennen aan de coating. Iets wat dubbelglas niet heeft.

Daarnaast is Hoog Rendement (HR+) glas ook voorzien van een vulling van edelgas en heeft het een lage U-waarde van 1.9 tot 0.9 bij HR+++ glas. Dubbel glas zonder coating of vulling heeft een U-waarde van 2.9. Enkelglas heeft een isolatiewaarde van zelfs 5.6.

Verschillende varianten HR glas

HR

Kies je voor kozijnen met HR glas? Dan kun je rekenen op een isolatiewaarde van ongeveer 1.9. Het isoleert je woning beter door de aangebrachte coating aan de binnenzijde. De coating bestaat uit een flinterdun laagje metaal. Daardoor worden UV-stralen geweerd en de warmte van de zon doorlaten. Daardoor hoef je minder gebruik te maken van verwarming.

HR+

De isolatiewaarde of U-waarde van HR+ glas ligt met 1.6 iets lager dan die van HR glas. Er is nog een belangrijk verschil met standaard Hoog Rendement glas. Naast de coating wordt de ruimte tussen de ruiten namelijk voorzien van edelgas, wat zorgt voor een goede isolatie.

HR++

Met een U-waarde van 1.2 ben je altijd zeker van Hoog Rendement glas met een uitstekende isolatie. Dat komt doordat HR++ glas een meer hoogwaardige coating heeft dan het geval is bij HR en HR+ glas. Ook wordt de ruimte tussen de ruiten, net zoals bij HR+, gevuld met edelgas of argon. HR++ is het meestgebruikte dubbelglas van dit moment.

HR+++

Wil je zeker zijn van een uitstekende isolatie? Dan kies je voor HR+++ glas. Dit wordt ook wel triple glas genoemd. Anders dan bij de bovenstaande varianten van HR glas, hebben deze ruiten 3 lagen in plaats van 2. Daarnaast zijn ze voorzien van een hoogwaardige coating en vulling. Houd er wel rekening mee dat HR+++ niet geschikt is voor alle soorten kozijnen. Dat komt omdat dit Hoog Rendement glas aanzienlijk zwaarder is. Dat heeft te maken met de driedubbele glaslaag. De meeste nieuwe houten of kunststof kozijnen zijn overigens wel geschikt voor het dragen van HR+++ glas met een U-waarde van 0.9.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende soorten glas? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. We adviseren je graag!

Misschien ook interessant

Waarom kiezen voor FARO Kozijnen?

Gratis adviesgesprek aanvragen
op locatie of in de showroom

Onze adviseurs komen gratis bij je langs om het beste beeld te krijgen van de bestaande situatie.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Waar wil je dat het adviesgesprek plaatsvindt? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *

Ontvang vrijblijvend een offerte
op maat op basis van jouw wensen

Geef jouw specifieke wensen aan en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe per e-mail.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Welk materiaal heeft je voorkeur? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Om hoeveel kozijnen gaat het?
Upload foto's van de bestaande situatie (max 3 stuks) *
Maximum file size: 10 MB