Wat kosten houten kozijnen?

Wat kosten houten kozijnen?

Wat is de prijs van houten kozijnen?

Hoeveel een kozijn van hout kost is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het formaat en het soort glas dat je kiest. Ook de houtsoort van de kozijnen heeft invloed op de kosten. Een kozijn van een zachte houtsoort is over het algemeen goedkoper dan hardhouten kozijnen. Ze kosten meer, maar hebben een langere levensduur en hebben minder onderhoud nodig. Wat kosten houten kozijnen gemiddeld?

De prijs van kozijnen van hout

Gemiddeld kosten houten kozijnen tussen de € 800,00 en € 1.200,00 per m2. De afmeting van het kozijn heeft dus ook invloed op de prijs. De kozijnen zijn dan vaak wel voorzien van HR glas. De kosten voor houten kozijnen moet je verdelen over het aantal jaren dat ze meegaan. Een kozijn van hout heeft een levensduur dat varieert van 20 tot zelfs 75 jaar.

Kozijnen van verschillende houtsoorten

Houten kozijnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Bijvoorbeeld van hardhout zoals eiken of van een zachte houtsoort. Zoals bijvoorbeeld vuren of grenenhout. Elke houtsoort heeft unieke eigenschappen en kenmerken. Deze hebben invloed op het uiterlijk, maar ook op de levensduur en de kosten van de kozijnen. De meest gebruikte soorten zijn.

Eiken

Eiken kozijnen hebben een goede duurzaamheid, maar zijn wel duurder dan kozijnen van bijvoorbeeld grenen. Eikenhout heeft een warme kleur, wat zorgt voor een traditionele uitstraling. Eiken is harder dan zachthout. Het hout heeft een lange levensduur. Ze zijn duurder in aanschaf, maar gaan met het juiste onderhoud ook veel langer mee.

Grenen

Grenen is een betaalbare houtsoort met een duidelijke nerf. Het heeft een natuurlijke uitstraling waardoor deze kozijnen vaak worden gebruikt voor landelijke woningen. Grenen is een zachte en minder duurzame houtsoort, maar laat zich wel heel goed bewerken.

Mahonie hardhout

Mahonie is een hoogwaardige harde houtsoort die vaak wordt gebruikt voor hoogwaardige kozijnen. Deze houtsoort heeft een diepe, roodbruine kleur en een gladde nerf. Mahonie is zeer duurzaam en bestand tegen de weersinvloeden. Hoewel deze houten kozijnen weinig tot geen onderhoud vergen en een lange levensduur hebben, zijn ze wel duurder.

Kozijnen van hardhout of zachthout: voordelen en kosten

Als je de kosten voor houten kozijnen in de hand wilt houden, is het belangrijk om de voordelen en de nadelen van zowel hardhout als zachthout tegen elkaar af te wegen. Want hoewel kozijnen van zachthout goedkoper zijn, hebben ze wel meer onderhoud nodig dan hardhouten kozijnen. Ook dat neemt als vanzelfsprekend kosten met zich mee. Ook hebben kozijnen van een zachte houtsoort een minder lange levensduur dan hardhout kozijnen.

Kozijnen van een zachte houtsoort

Kozijnen van zacht hout kunnen gemaakt zijn van beuken, maar ook van naaldbomen zoals dennen of sparren. Deze houtsoort laat zich makkelijk bewerken en is licht van kleur. Het grootste voordeel van zachthouten kozijnen is dat ze eenvoudig verkrijgbaar en betaalbaar zijn. Ze hebben met een goed onderhoud een levensduur van gemiddeld 10 tot 25 jaar.

Kozijnen van een harde houtsoort

Hardhouten kozijnen worden gemaakt van hout dat afkomstig is van loofbomen. Zoals mahoniehout of eikenhout. Deze houtsoorten zijn zwaarder, maar daardoor ook sterker en duurzamer. Eikenhout wordt het meest gebruikt voor hardhouten kozijnen. Hoewel de kosten voor deze kozijnen hoger zijn dan van kozijnen van zachthout, gaan ze wel langer mee en hoef je minder geld te besteden aan onderhoud. Zoals schuren, beitsen en lakken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de kosten van houten kozijnen? Neem dan contact met ons op of vraag een persoonlijke offerte aan. We adviseren je graag!

Misschien ook interessant

Waarom kiezen voor FARO Kozijnen?

Gratis adviesgesprek aanvragen
op locatie of in de showroom

Onze adviseurs komen gratis bij je langs om het beste beeld te krijgen van de bestaande situatie.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Waar wil je dat het adviesgesprek plaatsvindt? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *

Ontvang vrijblijvend een offerte
op maat op basis van jouw wensen

Geef jouw specifieke wensen aan en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe per e-mail.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Welk materiaal heeft je voorkeur? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Om hoeveel kozijnen gaat het?
Upload foto's van de bestaande situatie (max 3 stuks) *
Maximum file size: 10 MB