Welke kleur kozijnen buiten?

Welke kleur kozijnen buiten?

Welke kleur kozijnen kun je het beste buiten gebruiken? Wat zijn de kleurentrends van dit moment?

De kleur van de kozijnen aan de buitenzijde van de woning, heeft veel invloed op de uitstraling van de woning. De meest gebruikte kleuren voor buitenkozijnen zijn wit, antraciet of donkerblauw. Ook grachtengroen wordt veel gebruikt voor landelijke woningen. Maar wat zijn op dit moment de mooiste kleuren voor kozijnen buiten? 3 kleurentrends!

Dit zijn de 3 mooiste kleuren voor kozijnen buiten

Weet je niet zo goed welke kleur je jouw kozijnen aan de buitenkant van je woning moet geven? Met deze kleurentrends wordt de keuze een stuk eenvoudiger. Je kunt ook kiezen voor een mooie kleurencombinatie. Zoals Zandsteengeel met Gelders blauw of Grachtengroen met Mergelwit. Toch liever RAL 9010 of RAL 7016? Ook dat is mogelijk.

1. Antraciet kozijnen voor moderne woningen

Een donkere kleur kozijnen buiten? Dat voorziet jouw woning van strakke lijnen. Heb je een moderne woning? Dan zijn donkerkleurige kozijnen voor buiten een goede keuze. Je kunt dan kiezen voor RAL 7016 of 7021. Donkergrijze kozijnen kun je ook prima combineren met lichte kleuren. Zoals cremewit voor een meer landelijke uitstraling, of RAL 9010 voor strakke lijnen. Houd er wel rekening mee dat een donkere kleur op de kozijnen meer onderhoud nodig heeft dan lichte kleuren. Deze verf kan door de zonnestralen sneller verkleuren.

2. Gelders blauw met Zandsteengeel voor landelijke woningen

Heb je een landelijke woning, een boerderij of misschien een monumentaal pand? Dan is het kiezen voor de juiste kleurencombinatie voor je kozijnen nog belangrijker. Je wilt de authentieke uitstraling van de woning namelijk zo veel mogelijk behouden. Als je in het bezit bent van een monument, ben je vaak zelfs gebonden aan een bepaalde kleurencombinatie.

Een veel gekozen en blijvende kleur voor de kozijnen van landelijke huizen is Gelders blauw met Zandsteengeel. Deze combinatie zorgt voor een luxe maar toch warme uitstraling. Als alternatief kun je ook kiezen voor Gelders blauw met Mergelwit of Bentheimergeel.

3. Gitzwart RAL 9005 op de kozijnen buiten

RAL 9005 is een kleur voor buiten kozijnen die ook wel Gitzwart wordt genoemd. Deze diepzwarte kleur op de kozijnen, geven elke woning een moderne en luxe uitstraling. Deze kleur voor de kozijnen, wordt buiten vaak gebruikt voor woningen met witte gevels of muren. Het contrast en de strakke lijnen van de ramen en de woning worden dan beter zichtbaar.

Hoe bepaal je de kleur voor het buitenschilderwerk?

Heb je een vrijstaande woning? Dan ben je meestal niet gebonden aan richtlijnen. Tenzij je in het bezit bent van een monumentaal pand of een woning met een specifieke status. De kleuren van de kozijnen buiten moeten dan in veel gevallen aan bepaalde regels voldoen. Voor je de kleur van het buitenschilderwerk gaat bepalen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de wijk waarin je woont, het landschap en de kleur van de buitengevel. Donkere kleuren passen goed bij kozijnen in een witte gevel, of juist andersom.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. We adviseren je graag!

Misschien ook interessant

Waarom kiezen voor FARO Kozijnen?

Gratis adviesgesprek aanvragen
op locatie of in de showroom

Onze adviseurs komen gratis bij je langs om het beste beeld te krijgen van de bestaande situatie.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Waar wil je dat het adviesgesprek plaatsvindt? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *

Ontvang vrijblijvend een offerte
op maat op basis van jouw wensen

Geef jouw specifieke wensen aan en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe per e-mail.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Welk materiaal heeft je voorkeur? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Om hoeveel kozijnen gaat het?
Upload foto's van de bestaande situatie (max 3 stuks) *
Maximum file size: 10 MB