Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Denk je na over het laten plaatsen van nieuwe kozijnen of wil je de bestaande houten kozijnen laten vervangen door kunststof?

Dan wil je natuurlijk wel weten met welke kosten je rekening moet houden. Wat de kosten van kunststof kozijnen zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals bijvoorbeeld de kleur en de glassoort, maar ook de maat van de kozijnen. Een standaard maat is als vanzelfsprekend goedkoper dan een maatwerk kunststof kozijn. Kortom, met welke kosten moet je rekening houden bij kunststof kozijnen?

De gemiddelde prijs van kozijnen van kunststof

Als je uitgaat van de standaard maten, dan kun je een schatting maken van de kosten van kunststof kozijnen. Heb je een rijtjeswoning en wil je alle houten kozijnen laten vervangen door kunststof? Dan moet je rekening houden met een investering van € 15.00 tot € 20.000. Deze kosten zijn vaak inclusief glas en vakkundige montage.

Er zijn ook factoren die de kosten voor kozijnen van kunststof hoger kunnen maken. Zoals het profiel dat je graag wilt, het hang- en sluitwerk op de kozijnen en de raamsoort. Een kozijn met een draai-kiep raam is als vanzelfsprekend duurder dan vast HR of HR++ glas.

Waarom investeren in kunststof kozijnen?

Hoewel de kosten hoog kunnen zijn, is een kozijn van kunststof toch een goede investering. In de eerste plaats zijn deze kozijnen duurzamer en hebben ze over het algemeen een lange levensduur. Ook hoef je geen rekening te houden met hoge kosten voor het onderhoud. Bijvoorbeeld voor het schuren en lakken. Kozijnen van kunststof zijn onderhoudsarm.

Een kozijn van kunststof biedt ook een betere diefstalbeveiliging. Zeker als je ze laat voorzien van goedgekeurd hang- en sluitwerk. Daarnaast zijn de beste kozijnen van kunststof qua uitstraling en look vaak niet meer te onderscheiden van houten kozijnen.

Kun je subsidie krijgen op kunststof kozijnen?

Op de kosten van kunststof kozijnen kun je ook besparen. Je kunt aanspraak maken op een subsidie als jij je woning voorziet van isolatiemaatregelen. Je wordt dus tegemoet gekomen in de kosten van een kunststof kozijn. Als je kiest voor kozijnen met HR++ glas, dan kun je rekenen op een vergoeding van € 53,00 per m2. Om op de kosten voor kunststof kozijnen te kunnen besparen met subsidie van de overheid, moet je wel voldoen aan voorwaarden.

In de eerste plaats geldt de regeling alleen voor woningeigenaren en niet voor huurders. Daarnaast moet je de kunststof kozijnen laten plaatsen door een officieel en erkend bedrijf. Er zijn nog meer maatregelen waar je aan moet kunnen voldoen als je in aanmerking wilt komen voor deze regeling. Op de website van de RVO lees je welke voorwaarden dat zijn. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je de subsidieaanvraag ook indienen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de kosten van kunststof kozijnen? Neem dan contact met ons op of vraag een persoonlijke offerte aan. We adviseren je graag!

Misschien ook interessant

Waarom kiezen voor FARO Kozijnen?

Gratis adviesgesprek aanvragen
op locatie of in de showroom

Onze adviseurs komen gratis bij je langs om het beste beeld te krijgen van de bestaande situatie.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Waar wil je dat het adviesgesprek plaatsvindt? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *

Ontvang vrijblijvend een offerte
op maat op basis van jouw wensen

Geef jouw specifieke wensen aan en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe per e-mail.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Welk materiaal heeft je voorkeur? *
Welke uitvoering spreekt je het meest aan? *
Om hoeveel kozijnen gaat het?
Upload foto's van de bestaande situatie (max 3 stuks) *
Maximum file size: 10 MB